Політологи констатують обман виборців опозицією, яка, реєструючись на позачергову сесію, фальсифікує кількість присутніх на ній депутатів.

«Частина підписів на сьогоднішню сесію була явно сфальсифікована, із заявлених більш ніж 150 депутатів мінімум кілька десятків представлені або картками, або не нардепами. Тому, перш ніж говорити опозиції, хто порушує Конституцію, варто подивитися, чи не у самого рильце в пушку», - розповідає політичний оглядач, політолог В'ячеслав Піховшек.

Разом з тим, він висловив переконання, що опозиція не зможе блокувати трибуну до моменту введення системи «Рада-3». «У тому, що вони будуть довгостроково блокувати трибуну, я не вірю. Все одно за підсумками роботи Кабінету Міністрів у третій декаді будуть внесені зміни до Державного бюджету. Блокувати її в цей період - значить боротися проти власного народу і власного виборця. Вже зараз це виглядає виключно як самопіар», - розповідає Піховшек.

Політолог, директор Українського філіалу Інституту країн СНД Володимир Корнілов погоджується з тим, що скликання позачергової сесії викликане спробою опозиції привернути до себе увагу. «Звичайно, це самопіар. До цього прийому всі вдавалися, в тому числі і Партія регіонів, коли була в опозиції. Єдина різниця в тому, що у регіоналів це виходило, а в опозиції якось не зростається ні скликати сесію, ні зібрати людей на мітинг», - говорить політолог.

У той же час Корнілов висловив здивування тим, що лідер об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк має намір блокувати парламентську трибуну, поки не буде введена система «Рада-3».

«Досить кумедно це почути саме з вуст пана Яценюка, який був спікером парламенту, коли цю систему тестували. Виникає закономірне запитання: якщо тоді він не зміг її запустити, коли у нього все було в руках, то як він зараз це збирається робити в опозиції? Взагалі, я думаю, що мине чимало часу, поки народні обранці голосуватимуть не тільки за себе, але і за товариша поруч. Будь-яка влада цьому протистоятиме, і будь-яка опозиція цього добиватиметься. Незалежно від партійних кольорів», - зазначає політолог.

Як повідомляв ForUm, у залі парламенту сьогодні зібралися 158 народних депутатів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202