В Україні для проведення робіт з розчищення вулиць від снігу задіяно понад 6 тисяч одиниць спеціалізованої техніки, що становить 40% від загальної кількості, і більше 15 тисяч 600 співробітників комунальних підприємств.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Згідно з повідомленням, Мінрегіону направило термінову факсограму обласним держадміністраціям, в якій йдеться про посилення роботи та запобігання аварій на системах життєзабезпечення.

«Особливу увагу місцева влада повинна звернути на протидію зміщення снігових мас з дахів, забезпечення безперешкодного проїзду вулицями населених пунктів, посипання тротуарів, а також у зв'язку з таненням снігу звернути увагу на розблокування зливостоків. Для східних областей, куди незабаром прийде негода, окремо наголошено на необхідності належним чином підготуватися до роботи в складних умовах», - йдеться в повідомленні.

При відомстві діє оперативний штаб, який координує роботу комунальних служб у регіонах.

31 січня по території України рухається теплий атмосферний фронт циклону, що спричинило погіршення погодних умов і викликало значні опади і тумани в центральних і західних регіонах країни.


«Потепління принесло снігопади. Мінрегіону в цілодобовому режимі координує подолання наслідків негоди у всіх областях України», - сказав міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

172