У разі введення податку на проведення валютних операцій до кінця 2013 року золотовалютні резерви України зростуть мінімум на 10 млрд доларів, а загальний обсяг валюти на руках у населення зменшиться до 40 млрд доларів. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, під час прес-конференції на тему «Як вплине «валютний податок» на доларові зарплати українців?» заявив фінансовий експерт Олександр Охріменко.

«Зараз на руках у населення знаходиться 83 млрд доларів. Така кількість валюти негативно впливає на економіку. Простий приклад - за підсумками 2012 р. дефіцит платіжного балансу складає 4 млрд доларів. При цьому недопокупка валюти становить 8,7 млрд доларів. А якби не було такої активної скупки валюти, був би профіцит 4 млрд доларів. Тобто ми самі створюємо дефіцит платіжного балансу», - заявив він

Охрименко зазначив, що поки в економіці країни активні позиції займатиме готівкова іноземна валюта, економіка не зможе повноцінно розвиватися. «Що таке готівкова валюта? Це означає, що її забрали з економіки, і вона не працює», - підкреслив експерт.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

151