Упродовж 2012 р. податкова міліція Києва зупинила діяльність 15 конвертаційних центрів із загальним «тіньовим» оборотом у 2,5 млрд грн.

Як повідомили ForUm'у в прес-службі Державної податкової служби України в м. Києві, про це заявив перший заступник голови ДПC в м. Києві, начальник управління податкової міліції Ігор Усик.

«Співробітники податкової міліції Києва припинили діяльність 15 конвертаційних центрів, до складу яких входило 125 фіктивних підприємств, із загальним обсягом проконвертованих коштів понад 2,5 млрд грн», - сказав він.

При відпрацюванні підприємств реального сектора економіки, які були замовниками подібних незаконних послуг, до бюджету стягнуто понад 173 млн грн, крім того, торік було порушено 59 кримінальних справ, у тому числі 56 - за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

За минулий рік до кримінальної відповідальності у Києві залучено 10 осіб - організаторів конвертаційних центрів.

Як зазначив Усик, ця робота триває і у 2013 році. «У перші дні січня в Києві припинено діяльність відразу 2-х конвертаційних центрів, через які було проконвертовано понад 310 мільйонів гривень. Ймовірні втрати бюджету становлять понад 50 мільйонів гривень. Під час обшуків у зловмисників вилучено готівку на суму близько 850 тисяч грн, 54 печатки підприємств з ознаками «фіктивності», комп'ютерну техніку, документи, які використовувалися в протиправній діяльності. Зараз тривають досудові розслідування щодо організаторів злочинної діяльності, а також призначені відповідні податкові перевірки», - зазначив головний податковий міліціонер Києва.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166