У рамках чергової, 18-ї, ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил України сьогодні, 31 січня, з Міжнародного аеропорту «Львів» імені Данила Галицького на Африканський континент відбула перша група українських миротворців у кількості 91 осіб. Вони замінять своїх колег попередньої ротації, які, виконавши миротворчу місію, повернуться на Батьківщину, повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

Командиром українського миротворчого контингенту 18-ї ротації призначено військового льотчика 1 класу полковника Петра Пліса, який неодноразово брав участь у миротворчих місіях.

У Бродах протягом чотирьох тижнів військовослужбовці проходили бойове злагодження.

«Посилена увага під час перевірки приділялася професійній підготовці майбутніх миротворців, їх психологічній стійкості, фізичній витривалості, практичним навичкам, володінню технікою, озброєнням, злагодженості підрозділів і загону в цілому», - повідомили в Міноборони.

Зараз на особовий склад миротворчої місії в Ліберії покладаються завдання з авіаційної підтримки наземних військ, патрулювання та охорони кордонів Ліберії із сусідніми державами. А також перевезення вертольотами вантажів, доставка у віддалені куточки продовольства, ліків, евакуація хворих, участь у пошуково-рятувальних операціях і т.п.

Підготовленість екіпажів, підрозділів управління і забезпечення діяти за призначенням перевірялася під час залікової льотної зміни.

Нагадаємо, у липні 2012 р. Міністерство оборони завершило 17-у ротацію особового складу 56-го окремого вертолітного загону Збройних сил, який виконує завдання місії Організації Об'єднаних Націй у Ліберії.

56-й окремий вертолітний загін ЗС виконує завдання у складі місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

404