Слідчий слідчого управління ГУ МВС України в Луганській області та співробітники УБОЗ в процесі здійснення негласних слідчих дій викрили і затримали голову однієї з селищних рад області.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС в області, чиновник вимагав у громадянина 40 тисяч гривень хабара за сприяння у вирішенні на сесії селищної ради на його користь питання щодо відчуження нежитлового приміщення, що належить на правах комунальної власності територіальній громаді.

Голова селищної ради був затриманий у момент отримання частини грошей - 20 тисяч гривень. Кошти, отримані як хабар, вилучені.

Даний факт занесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікований за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна.

Чиновника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Триває досудове розслідування під процесуальним керівництвом прокуратури Луганської області.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

220