Україна розглядає Японію як перспективного партнера і налаштована на активізацію двосторонніх ділових зв'язків, розширення торгівлі та кооперації, реалізацію нових бізнес-проектів. Про це заявив міністр економічного розвитку і торгівлі України Ігор Прасолов під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Сакатою.

Як повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку, під час зустрічі сторони обговорили широке коло питань, зокрема торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва та співпраці в рамках ВТО. Прасолов зазначив, що, незважаючи на кризові явища у світовій економіці, у товарообігу між Україною та Японією відбулося зростання на 30%.

За його словами, досвід і технології Японії дуже важливі для України в плані реалізації реформ, які проходять в нашій державі.

Японська сторона наголосила на важливості підписання в найближчій перспективі Угоди про лібералізацію, заохочення та взаємний захист інвестицій, що стане важливим додатковим імпульсом для пожвавлення двостороннього інвестиційного співробітництва між країнами.

«Переконаний, що підписання найближчим часом Угоди стане важливим сигналом для ділових кіл Японії щодо гарантій захисту їхніх інвестицій в Україну, і інтерес інвесторів до України зростатиме», - висловив сподівання міністр.

Українська сторона завершує опрацювання пропозицій, висловлених японською стороною до цієї Угоди.

Прасолов висловив подяку японській стороні за виділення пільгового кредиту на будівництво нового терміналу «Д» в міжнародному аеропорту «Бориспіль» у рамках програми «Офіційна допомога розвитку», що дозволило збільшити пасажиропотік і підготувати аеропорт до прийому великої кількості туристів під час проведення Чемпіонату Європи з футболу у 2012 році.

Міністр висловив сподівання на виділення наступного кредиту для реалізації пріоритетних українських проектів.

Посол Японії запропонував передати українські пропозиції до кінця лютого 2013 року, враховуючи завершення фінансового року в Японії.

Сторони погодилися, що дієвим інструментом для розширення двостороннього торговельно-економічного співробітництва та активізації інвестиційного співробітництва є діяльність Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією та Комітету з ділового співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу «Кейданрен».

Урамках дискусії обговорювалися питання проведення п'ятого засідання Координаційної ради з економічного співробітництва з Японією та Комітету з ділового співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу «Кейданрен», яке заплановане на жовтень 2013 року в Києві.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

191