ДАІ попереджає про погіршення погодних умов та ожеледицю на дорогах сьогодні, 31 січня, повідомили в прес-службі відомства.

«Згідно з прогнозами синоптиків, 31 січня вночі та вранці у Житомирській і Київській областях місцями сильний мокрий сніг, вдень у східних і центральних областях місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. На дорогах країни ожеледиця. 30 січня - 1 лютого в горах Закарпатської області і 31 січня - 1 лютого в горах Львівської області оголошується небезпека сходження снігових лавин», - зазначає ДАІ.

ДАІ України нагадує водіям, що за таких погодних умов їм необхідно бути особливо уважними та обережними, неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху.

«Користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтеся безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість, в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар чи протитуманними ліхтарями.

Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу ДАІ або аварійні служби. Не будьте байдужим, можливо завтра допомога знадобиться саме вам», - йдеться в повідомленні відомства.

Крім того, ДАІ рекомендує водіям під час ускладнення погодних умов по можливості утриматися від поїздок на власному транспорті, а тим хто виїхав, бути максимально уважними та обережними за кермом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

221