Найближчим часом між білоруським урядом і Євросоюзом буде підписано угоду про фінансування проекту міжнародної технічної допомоги «Зелена» економіка в Білорусі» у розмірі 12 млн євро.

Про це повідомив перший заступник міністра природних ресурсів і охорони навколишнього середовища Білорусі Віталій Кулик.

Він зазначив, що підготовка до підписання цієї угоди велася у 2012 році.
«Всього у 2013 році в Білорусі буде реалізовуватися п'ять проектів міжнародної технічної допомоги в галузі охорони навколишнього середовища на загальну суму 18,4 млн доларів», - підкреслив Кулик.


За його словами, у 2012 році реалізовувалося 13 проектів міжнародної технічної допомоги із загальним обсягом фінансування понад 18 млн доларів, передає «УНІАН».

«Серед напрямків співпраці в рамках представлення міжнародної технічної допомоги - гармонізація національного законодавства з європейським, збереження біорізноманіття, вирішення проблем з твердими комунальними відходами і стійкими органічними забруднювачами, управління водними ресурсами, реалізація комплексних конвенцій», - сказав Кулик.

Він зазначив, що враховуючи підвищену увагу міжнародного співтовариства до проблеми забруднення навколишнього середовища, Білорусі необхідно значно активізувати співпрацю з міжнародними організаціями.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

206