Прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив забезпечити повну технічну готовність до весняно-польових робіт.

Відповідне доручення глава уряду дав учора під час засідання Кабінету Міністрів України, повідомили в прес-службі КМУ.

«Немає більш важливого завдання, ніж добре підготуватися до проведення весняно-польових робіт, - підкреслив Азаров. - Тому зараз дуже важливо правильно скоординувати підготовку до весняної кампанії».

Прем'єр-міністр доручив уточнити розрахунки і, безумовно, виконувати узгоджені Мінагрополітики та регіональними адміністраціями плани-графіки створення достатніх запасів паливно-мастильних матеріалів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин.

Глава уряду доручив віце-прем'єр-міністрові Юрію Бойку, міністру енергетики та вугільної промисловості Едуарду Ставицькому, міністру аграрної політики і продовольства Миколі Присяжнюку забезпечити стабільність цін на ресурси для проведення весняно-польових робіт.

Як повідомляв ForUm, сільгоспвиробники можуть отримати необхідні оборотні кошти у вигляді бюджетної позики під заставу зерна за низькими кредитними ставками Нацбанку в 6,8% річних. Це передбачено постановою уряду «Про встановлення на 2012/13 маркетинговий період розміру плати за використання бюджетної позики виробниками зерна у межах режиму державних заставних закупівель».

Нагадаємо, у Кабінеті Міністрів очікують 46-47 млн тонн урожаю зернових цього року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

261