Працівники прикордонної служби Польщі торік за порушення правил перебування в країні зобов'язали залишити польську територію 4,4 тисячі громадян України, що майже на 100 осіб більше, ніж у попередньому році.

За даними Польської адміністрації у справах іноземців (UDSC), українці торік отримали майже 75% усіх виданих для громадян третіх країн таких зобов'язань.

До числа лідерів увійшли також росіяни і білоруси, які в той же час отримали лише близько 700 і близько 400 таких рішень, передає «УНІАН».

У цілому, прикордонники зобов'язали залишити Польщу 5,9 тис. іноземців у порівнянні з 6,3 тис. у попередньому році.

За останні п'ять років українці отримали найбільше зобов'язань виїхати з Польщі у 2010 році - 4,7 тисяч.

За даними UDSC, торік з країни в примусовому порядку було депортовано близько тисячі іноземців, 25% з яких були громадянами України.

Серед тих, кого прикордонна служба примусово доставляла до кордону і передавала прикордонним службам держав-сусідів, найбільше було також громадян Грузії, Росії, Пакистану і Бангладеш.

У минулому році кількість депортованих з Польщі українців була найменшою за останні 5 років у порівнянні з максимальною їх кількістю у 2008 році - 2,7 тисячі і 800-400 в інші роки.

Нагадаємо, польська прикордонна служба з моменту приєднання Польщі до Шенгенської зони з 2008 по 2012 рік зобов'язала покинути польську територію понад 30 тис. іноземців, більше двох третин яких були громадянами України.

Ще 9,5 тис. громадян третіх країн були депортовані, майже половина з них - українці.
Польська прикордонна служба видає рішення, яким зобов'язує порушника добровільно залишити Польщу в разі його першого затримання, а примусова депортація відбувається в разі повторних або більш серйозних порушень національного законодавства.
«Зобов'язання» покинути польську територію тягне за собою внесення даних порушника в базу осіб, яким заборонено в'їзд до Польщі, переважно, на півроку або на рік, а депортація передбачає включення даних порушника до Шенгенської бази SIS і заборону в'їзду на територію всіх держав зони на 3 або 5 років.

Раніше повідомлялося, що Польська прикордонна служба торік не впустила в країну близько 15,5 тис. громадян України, що на 50% більше від показника минулого року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

297