Кабінет Міністрів розширив перелік підстав для анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

Відповідні зміни до урядової постанови, якою затверджено Положення про Вищу кваліфікаційну комісію нотаріату, були розроблені Міністерством юстиції і прийняті сьогодні, 30 січня, під час засідання Кабміну, повідомили в прес-службі Мін'юсту.

Так, змінами передбачено, що питання анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю можуть розглядатися Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату за поданням Нотаріальної палати України. У попередній редакції Положення право вносити відповідні подання мали лише головні управління юстиції в областях.

За словами профільного міністра Олександра Лавриновича, зазначені зміни розроблялися з метою забезпечення належного виконання положень статті 10 нової редакції закону «Про нотаріат». Цією статтею було визначено, що питання анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю може розглядатися Вищою кваліфікаційною комісією нотаріату за поданням Нотаріальної палати України.

Міністр нагадав, що, відповідно до нової редакції закону «Про нотаріат», Нотаріальна палата України є організацією, яка здійснює професійне самоврядування у сфері нотаріату.

У разі неодноразового порушення нотаріусом правил професійної етики Нотаріальна палата України має право зробити подання про анулювання свідоцтва про право на заняття нотаріальною діяльністю.

 

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

229