До сьогоднішнього дня жодного клопотання від адвокатів екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко не надходило. Про це повідомив начальник Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Андрій Курись.

«Зокрема, клопотання про отримання матеріалів кримінальної справи надійшло до нас тільки сьогодні. Воно буде розглянуто у встановлений законом термін, а матеріали відповідно будуть надані захисту», - додав він, повідомляє відділ по зв'язках із засобами масової інформації ГПУ.

Крім цього, Курись повідомив, що захисники Тимошенко досі не висловили бажання брати участь у слідчих діях з нею.

«Після того як Тимошенко вручили повідомлення про підозру, Власенко жодного разу не прибув на запрошення Генеральної прокуратури для участі у слідчих діях», - сказав він.

За словами начальника слідчого управління, слідство зацікавлене у проведенні слідчих дій з Тимошенко, однак з боку адвокатів підозрюваної такої зацікавленості немає.

Також Курись заявив, що захист Тимошенко голослівно звинувачує слідство у порушеннях.

«Заява Власенка про нібито неможливість завершення слідчих дій у цій кримінальній справі без допиту Тимошенко є голослівною. Адже бути допитаним, давати свідчення у справі - це право, але не обов'язок підозрюваного. Крім того, слідство ще триває», - заявив він.

Курись підкреслив, що адвокати Тимошенко від правових методів ведення захисту переходять до політичних і необґрунтованих.

«Їхні міркування про свідків у справі виглядають, як ворожіння на кавовій гущі. Я ще раз підкреслю, що оцінка всім показанням свідків, наявних у справі, буде надана судом під час відкритого судового розгляду», - резюмував прокурор.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

208