Сьогодні на засіданні уряду було прийнято рішення про виділення 178 млн 506 тис. грн субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження атомних електростанцій (АЕС). Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

Він також зазначив, що Кабінет Міністрів схвалив сьогодні постанову, яка затверджує порядок і умови надання цієї субвенції.

«Вирішення екологічних проблем України – це, насамперед, захист здоров'я населення країни. Це питання визначено Президентом як один із пріоритетних напрямів роботи органів державної влади. Виділені кошти будуть направлені містам і районам, на які поширюється зона спостереження АЕС державного підприємства «Національна атомна енергогенеруюча компанія «Енергоатом» на реалізацію соціально значущих проектів», - сказав Темник.

Фінансування виділено місцевим бюджетам міст і районів Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Рівненської, Волинської, Хмельницької та Миколаївської областей, які знаходяться в зонах спостереження Запорізької АЕС, Рівненської АЕС, Хмельницької АЕС та Південноукраїнської АЕС.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

295