Виписка з клініки й етапування екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в Менську виправну колонію були плановими. Про це під час спілкування із ЗМІ повідомив заступник керівника медичного департаменту Державної пенітенціарної служби України Зураб Малазонія.

За його словами, згідно з випискою з клініки «Оберіг», у Луценка поки немає показань для перебування в стаціонарі.

«Лікар Луценка прийняв рішення про виписку пацієнта. Адже, як значиться у висновку клініки, після проведених маніпуляцій стан пацієнта покращився, на болі він не скаржився», - сказав Малазонія.

Він також зазначив, що етапування Луценка проходило планово, оскільки ще вчора лікарі готували документи на виписку.

«Всі заяви про термінове вивезення не відповідають дійсності. Все пройшло планово, як це планували лікарі Луценка», - додав Малазонія.

Крім того, за його словами, медики клініки передали пенітенціарній службі низку рекомендацій, які медичний персонал колонії виконуватиме.

«Зокрема, Луценку рекомендували дієту, а також піші прогулянки не менше 30 хвилин на день», - уточнив він.

Заступник керівника меддепартаменту ДПтСУ також пояснив, що з медичної точки зору процедура, яку проводили засудженому, це процедура одного дня, яка взагалі не потребує тривалої реабілітації.

«Звичайних пацієнтів у таких випадках виписують на третій день. У нашому випадку, за наполяганням родичів засудженого, він перебував у лікарні 7 днів після операції», - пояснив Малазонія.

Він також спростував інформацію про те, що лікарі нібито готували Луценка до ще однієї операції.

«Це неправда. Ніхто не планував жодних операцій. Навіщо таке придумувати, коли в оперуванні у пацієнта немає потреби?» - висловив здивування лікар.

За словами Малазонії, стан пацієнта наразі стабільний і задовільний.

Як раніше повідомляв ForUm, 23 січня екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка прооперували в столичній клініці «Оберіг».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

369