У приміщенні Європарламенту в Брюсселі, де сьогодні відбудуться слухання з питань регіонального розвитку та презентація інвестиційного потенціалу Дніпропетровщини, українська делегація на чолі з віце-прем'єр-міністром України Олександром Вілкулом представила виставку Петриківського розпису. Відкрив виставку голова Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Колесников.

Важливість цієї події для зміцнення відносин між Україною та Євросоюзом відмітили провідні європейські політики, які були присутні на відкритті. Зокрема, Європейський комісар з питань розширення та політики добросусідства Штефан Фюле назвав проведення виставки Петриківського розпису в Європарламенті кроком до поглиблення взаємин між Євросоюзом та Україною.

«Мені пощастило кілька років тому відвідати Дніпропетровський регіон. Дуже радий, що можу бути присутнім тут, у Європейському парламенті, на відкритті виставки Петриківського розпису. Це важлива виставка. Чому я так вважаю? У наших відносинах між Євросоюзом і Україною ми працюємо в категоріях політичних декларацій, і мені здається, що в цих важливих відносинах відсутня душа... Ця виставка робить той малий крок до того, щоб всі ми, хто працює над поглибленням наших відносин між Євросоюзом та Україною, не забували, що ми робимо це від імені всіх українців і людей, що живуть в Євросоюзі. А ця виставка і ці красиві картини нам у цьому дуже допомагають. Велике спасибі за цю ініціативу», - сказав Фюле.

«Ініційований Олександром Вілкулом проект популяризації Петриківського розпису як духовного і культурного бренду регіону в країнах Європи і світу - важлива складова інтеграції Дніпропетровщини та України в міжнародний простір», - зазначив Колесников.

Він підкреслив, що «таким чином ми розширюємо коло міжнародних контактів, підвищуємо індекс туристичної привабливості регіону і долучаємо Дніпропетровську область до сузір'я всесвітньо відомих культурних пам'яток».

На виставці представлено понад 90 кращих робіт народних майстрів Дніпропетровщини - розписані панно, посуд, іграшки, писанки. Незабаром в Бельгії відбудуться ще 2 виставки Петриківського розпису, потім 3 подібні виставки будуть організовані у Франції, в тому числі у штаб-квартирі ЮНЕСКО.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

290