Європейський футбольний союз (УЄФА) під час щорічних зимових суддівських курсів, які проходять на цьому тижні в Римі, попередив європейських арбітрів про небезпеку та ризики, пов'язані з договірними матчами. Про це повідомляє прес-служба УЄФА.

«Договірні матчі є обманом, учасники якого завжди знаходяться в програші. Це проблема, з якою у футболі інколи доводиться стикатися. УЄФА має захищати футбол. Цілісність нашої гри перебуває під загрозою. Всі футбольні матчі повинні проходити відповідно до ідеалів справедливості і взаємоповаги. Ті, хто займаються договірними матчами, не розуміють цих принципів. Їх цікавить фінансова сторона питання. Це небезпечні люди для футболу», - сказав під час презентації координатор УЄФА Грехем Пікер.

Представник УЄФА закликав арбітрів до жорсткої реакції у разі виявлення спроби організації договірних матчів. «Арбітри повинні дізнаватися, протистояти і повідомляти про подібні випадки», - додав Пікер.

Нагадаємо, відразу 29 національних асоціацій представлено в Римі арбітрами-новачками, які нещодавно отримали категорію ФІФА. Всього ж вступні курси відвідують 45 арбітрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

589