Держкомтелерадіо України підготував проект урядової постанови про заснування премії імені Максима Рильського, лауреати якої отримуватимуть, крім нагороди, грошову винагороду в розмірі 10 тисяч гривень, повідомили в прес-службі КМУ.

Зокрема, премією планується відзначати досягнення в галузі художнього перекладу українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також перекладу творів українських класиків і сучасних авторів мовами народів світу.

Як переконані ініціатори премії - Спілка письменників України, широка громадськість, творча інтелігенція - її створення сприятиме піднесенню престижу перекладу та пропаганді кращих здобутків української літератури на міжнародному рівні.

Згідно з проектом, премію присуджуватиме комітет, до складу якого увійдуть представники Держкомтелерадіо, Мінкультури, Мінмолоді і спорту, Національної академії наук, Національної спілки письменників та інших творчих спілок.

Держкомтелерадіо попередньо вже консультувався з громадськими організаціями, Українським фондом культури і т. п. щодо положень проекту. Триває його узгодження.

Alpha

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

316