Бразильська поліція оголосила, що причиною пожежі у клубі Kiss у місті Санта-Марія стало застосування не призначеної для критих приміщень піротехніки. Про це з посиланням на слова інспектора Марселу Арігон (Marcelo Arigony) повідомляє Associated Press.

За даними поліції, музиканти групи Gurizada Fandangueira, які виступали у клубі в день, коли почалася пожежа, поскупилися при виборі піротехніки. Вони закуповували феєрверки, призначені для використання на вулиці, тому що вони коштували по 1,25 долара за штуку, у той час як пристосовані для приміщень обійшлися б їм у 35 доларів.

Музиканти Gurizada Fandangueira неодноразово використовували під час своїх виступів вуличну піротехніку. Раніше музиканти самі підтвердили цей факт.

Крім того, у поліції констатували також інші порушення, які допустили вже власники клубу. Його приміщення було розраховане на 700 осіб, у той час як на концерті було до 1300 відвідувачів. Стеля клубу була зроблена з легкозаймистого матеріалу, у тому числі пінопласту. Він моментально загорівся і почав випускати їдкий дим, пише «Lenta.ru».

Спринклерної системи пожежогасіння у приміщенні не було, при цьому працював тільки один вихід. У поліції також підтвердили раніше поширену у ЗМІ інформацію про те, що строк дії сертифіката пожежної безпеки клубу закінчився у серпні 2012 року.

Тим часом по всій Бразилії почалися перевірки нічних клубів, пише Reuters. У місті Манаус через порушення було закрито вже 17 таких закладів, а у муніципалітеті Американа на час була припинена робота всіх нічних клубів.

Як повідомляв ForUm, пожежа у нічному клубі Kiss сталася вранці 27 січня. Через задуху і тисняву у ньому загинули, за офіційними даними, 234 людини. Більше 120 осіб залишаються госпіталізованими, десятки із них перебувають у критичному стані.

Поліція вже затримала чотирьох осіб у зв'язку з інцидентом, у тому числі двох власників нічного клубу і двох учасників групи Gurizada Fandangueira. Музиканти, які залишилися на волі, принесли вибачення родичам загиблих і заявили, що усвідомлюють свою вину у тому, що сталося.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

269