Просування реформи системи швидкої медичної допомоги у Києві сприятиме муніципальна страхова компанія, яку з цією метою планується створити.

Про це, як повідомляє прес-служба КМДА, у прямому ефірі телеканалу «Київ» розповів голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов.

«Кінцева мета реформування охорони здоров'я - це збільшення тривалості життя людей. Для цього потрібно у корені змінити підхід, тобто всю систему. Зараз дуже важливим є питання впровадження страхової медицини. Саме тому ми ініціюємо розгляд питання про те, щоб ми як столиця мали власну муніципальну страхову компанію, яка б працювала на страхування жителів столиці та практичним чином фінансово-економічну частину замкнула на кінцевий результат - якісне медичне обслуговування, а в підсумку - продовження життя людей» , - розповів глава міськдержадміністрації.

Голова КМДА зауважив, що минулого року у столиці вдалося значно поліпшити мотивацію лікарів первинної ланки у пілотних Дніпровському та Дарницькому районах. Там зарплати медиків залежать від якості допомоги, яку вони надають, і вже збільшені в середньому у 1,5-2 рази. Втім, на переконання Попова, навіть там рівень зарплат медиків все ще потребує збільшення.

«Престижність професії лікаря залежить від рівня оплати праці фахівців галузі. Саме втрата престижності цієї професії спричинила кадровий дефіцит. Київ зобов'язаний показати кращий результат в Україні та зламати цю тенденцію», - підкреслив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

168