На 2013 рік припадає кілька визначних річниць. Взяти під особистий контроль підготовку до святкування таких важливих для України пам'ятних дат прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив віце-прем'єр-міністру Костянтину Грищенку. Про це глава уряду заявив сьогодні під час засідання уряду, повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Про хід підготовки Грищенко зобов'язаний доповідати Кабінетові Міністрів.

Азаров нагадав, що Президент уже підкреслив важливість для нашої держави святкування 1025-річчя хрещення Київської Русі. «Це непересічна дата і для історичної пам'яті нашого народу, і для усвідомлення нашого історичного місця у Європейській цивілізації. Уряд повинен організувати підготовку до святкування цієї знаменної дати на найвищому рівні», - заявив прем'єр.

Також 12 березня виповнюється 150 років з дня народження видатного вченого і мислителя світового масштабу, першого президента Української Академії наук Володимира Івановича Вернадського. «Україна повинна відзначити цей ювілей як подію світового значення. Найближчим часом уряд заслухає доповідь організаційного комітету з цього приводу», - додав прем'єр-міністр.

А 6 грудня, нагадав Азаров, Україна відзначатиме сторіччя великого хірурга Миколи Михайловича Амосова.

Як раніше повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович підписав Указ «Питання організації та проведення заходів з відзначення в Україні 1025-річчя хрещення Київської Русі», яке відзначатиметься у липні 2013 року.

Кабінет Міністрів України затвердив новий склад організаційного комітету з підготовки та відзначення 1025-річчя хрещення Київської Русі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

334