Співпраця з компанією Shell з видобутку сланцевого газу у найближчі п'ять років може дозволити Україні повністю забезпечити свої потреби у «блакитному паливі». Про це, як передає кореспондент ForUm'у, на брифінгу у Кабінеті Міністрів заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький.

«Україна за балансом 2012 року споживає 45-46 млрд куб. м газу. Власний видобуток становить близько 20 млрд куб. м на рік... При оптимістичному сценарії тільки за рахунок Юзівської ділянки ми зможемо збільшити видобуток удвічі», - підкреслив міністр і додав, що найближчим часом Україна планує підписати ще два договори стосовно Олеського родовища і Скіфської площі шельфу Чорного моря.

Що стосується екологічної складової, то Ставицький запевнив, що видобуток сланцевого газу абсолютно безпечний. «Слава Богу, у світі немає жодної аварії при видобутку «нетрадиційного» газу, а пробурено понад мільйон свердловин», - заявив міністр і додав, що компанія Shell взяла на себе всі екологічні зобов'язання.

Нагадаємо, 24 січня підписано угоду між компанією Shell та компанією «Надра Юзівська» про розподіл продукції від видобутку сланцевого газу на Юзівській площі у Харківській і Донецькій областях.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

230