Російський біатлоніст Дмитро Русинов відтепер виступатиме за збірну України.

Як повідомляє прес-служба Федерації біатлону України, це стало ясно після того, як спортсмен залагодив у Росії всі необхідні формальності щодо переходу.

«Після перемоги у спринтерській гонці на п'ятому етапі Кубка Росії в середині січня Русинов був включений у розширений склад збірної Росії для участі у чемпіонаті світу в Нове-Место. Тим не менше, це не спонукало Дмитра змінити своє рішення про переїзд в Україну», - зазначає прес-служба.

На офіційних міжнародних стартах під егідою IBU Русинов поки не виступав, тому загрози карантину, що обмежує участь у турнірах під українським прапором, стосовно нього немає, підкреслили у федерації.

Наприкінці цього тижня, 1 лютого, спортсмен прилетить в Україну, після чого відправиться на тренувальний збір у Тисовець. Планується, що дебютувати у складі збірної України Русинов зможе на чемпіонаті Європи, який стартує наприкінці лютого в болгарському Банско.

Нагадаємо, перехід Русинова став другим по лінії «Росія - Україна» у цьому місяці, після аналогічного рішення Марії Панфілової виступати за українську команду.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217