Прем'єр-міністр України Микола Азаров подав заяву на звільнення з посади голови Державної реєстраційної служби України Леоніда Єфименка. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, він заявив, відкриваючи засідання Кабміну в середу.

Зокрема, Азаров розкритикував організацію роботи нової системи реєстрації майнових прав.

«Я незадоволений недоліками, а іноді й очевидними організаційними прорахунками у ході впровадження нової системи. Ми переживемо цей етап, і ускладнення скоро забудуться, але чому з самого початку для людей були створені незручності?», - обурився прем'єр.

Азаров розкритикував той факт, що у Києві та у деяких регіонах центри реєстрації відкрилися у непристосованих для цього місцях, на околицях міст. «Зрозуміло, що у столиці складно знайти прийнятне приміщення, та й коштів для оснащення центрів було небагато. Але я переконаний, цю справу можна було організувати краще, а тому факту, що громадяни були погано поінформовані про місце і час роботи центрів реєстрації, взагалі немає виправдання. В результаті виникали черги не менші, ніж у БТІ», - підкреслив глава уряду.

Азаров обурений і тим, що більшість БТІ вели документацію у паперовому вигляді і інформація не була вчасно перенесена у нову електронну базу. Прем'єр також незадоволений тим, що приватні нотаріуси повноцінно не підключилися до процесу реєстрації.

«Уряд був змушений терміново втрутитися у ситуацію. Я подав на звільнення керівника Держреєстру і доручив віце-прем'єр-міністру Олександру Вілкулу разом з Мін'юстом та Мінрегіонбудом створити робочу групу, яка повинна у найкоротші терміни усунути всі проблеми і прорахунки в організації роботи», - сказав він і додав, що також важливо інформувати людей про нову систему реєстрації майнових прав.

Як раніше повідомляв ForUm, нова система почала працювати з 1 січня 2013 року. Серед її переваг - скорочення кількості інстанцій та переліку документів, які включені у процес реєстрації, а також створення Єдиного державного реєстру прав на нерухоме майно.

На сьогодні працює 583 територіальних відділення Державної реєстраційної служби. Послуги на реєстрацію прав на нерухоме майно надають також 6835 нотаріусів, які підключені до Державного реєстру прав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

363