Україна пропонує Бразилії відправити на лікування до Донецька потерпілих внаслідок пожежі у нічному клубі Санта Марія на півдні країни. Про це йшлося у ході телефонної розмови міністра закордонних справ України Леоніда Кожари з главою МЗС Федеративної Республіки Бразилія Антоніо Патріотою.

Як повідомляє прес-служба українського МЗС, у ході бесіди Кожара висловив щирі співчуття своєму бразильському колезі у зв'язку із загибеллю 27 січня великої кількості людей.

«Бразильській стороні запропоновано допомогу у лікуванні потерпілих у Донецькому опіковому центрі, який має великий досвід лікування опіків і пересадки шкіри», - йдеться у повідомленні.

У прес-службі МЗС додали, що міністри також обмінялися думками про способи подальшої активізації політичного діалогу, зокрема, підготовки двосторонніх візитів високого та найвищого рівнів. Обговорювалися актуальні питання взаємодії у реалізації спільних масштабних проектів, зокрема, в аерокосмічній галузі.

Нагадаємо, пожежа у нічному клубі «Kiss» у місті Санта-Марія сталася у ніч на неділю під час концерту, на якому були присутні не менше тисячі чоловік, в основному це були студенти місцевого університету. За розповідями свідків, під час виступу групи Gurizada Fandangueira один із музикантів, які перебували на сцені, використовував піротехнічний засіб, іскри від якого спровокували загоряння стелі. Вогонь охопив усе приміщення за кілька хвилин. Загинули 235 людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

251