У Сумській області 8-річний хлопчик установив світовий рекорд на змаганнях з пауерліфтингу.

Як повідомила працівник прес-служби Інституту фізичної культури Сумського державного педуніверситету імені А.С.Макаренка Алла Лиховоз, новий рекорд світу у категорії «Підняття найбільшої ваги штанги у відтисканні лежачи у віці 8 років» зафіксовано під час обласних змагань з пауерліфтингу «Богатирські ігри» , які проходили минулими вихідними.

«Автором рекорду є восьмирічний Єгор Леоненко (особиста вага 39 кг), який тренується під керівництвом викладачів Інституту фізичної культури», - зазначила представник інституту.

 

 
За її інформацією, під час змагань спочатку Єгор витиснів штангу вагою 37,5 кг, повторивши рекорд світу у 8-річному віці, встановлений у 2007 році 8-річним американцем Ракімом Ведінгтоном, а потім підняв вагу у 40 кг, побивши рекорд, повідомляє «УНІАН».

У фінальному підході він показав ще кращий результат: підняв штангу вагою 41 кг, що й було зафіксовано як новий рекорд світу, підкреслила працівник прес-служби.

«Результат, якому поки немає рівних у світі, офіційно зареєстрували експерти Національного реєстру рекордів. Інформація про нашого Леоненка буде подана у Книгу Рекордів Гіннеса», - розповіла Лиховоз.

Як наголосила представник сумського вузу, «за словами особистого тренера юного рекордсмена Андрія Красиліва, Єгор почав піднімати штангу з 6 років і постійно працює над собою, щоб стати найкращим у пауерліфтингу».

Леоненку вручили кубок «Найсильнішому хлопчикові світу». У змаганнях взяли участь понад 50 учасників різного віку з усієї області, які професійно займаються пауерліфтингом (відтисканням лежачи).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

480