Леся Гонгадзе, мати журналіста Георгія Гонгадзе, не приїхала вчора у суд, де оголошували вирок Олексію Пукачу, оскільки не вірить, що там вершилося правосуддя. Про це вона заявила в інтерв'ю «Сегодня».

«Справа Гонгадзе - це чітко прописаний сценарій, якому і ГПУ, і міліція слідують вже 12 років...», - сказала вона.

Леся Гонгадзе, як і раніше, не вірить, що «таращанське тіло» і череп належать її синові: «Як я можу когось судити, якщо череп, який мені показали, не має ніякого стосунку до мого сина, це не його зуби, я ж стоматолог, я знаю його зуби. Те ж з тілом: я знаю, це не стопи Гії... Мене викликали у суд 120 разів, але я не можу весь час їздити у Київ і доводити одне і те ж».

При цьому вона не вважає Пукача невинуватим: «Пукач у чомусь напевно замішаний, просто так тоді генералами не ставали».

Крім того, вона стверджує, що досі шукає сина, у тому числі на його батьківщині - в Грузії (вона - громадянка Грузії): «Я намагалася три роки тому знятися там з громадянства, їздила у Грузію, але там складно з документами. Якраз тоді я говорила з людиною, яка бачила Гію через рік після його зникнення. Зараз у мене є документ, що дає мені безстрокове право на ПМЖ в Україні. Але я рада, що у мене є зв'язок з Грузією, тому що я продовжую шукати сина».

З онуками пані Леся не спілкується: «Вони жодного разу не зв'язувалися зі мною за 12 років, я одна залишилася».

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва 29 січня 2013 року засудив Пукача до довічного позбавлення волі, визнавши винним в убивстві Гонгадзе. Пукач позбавлений звання генерал-лейтенанта, а також зобов'язаний виплатити Гонгадзе 500 тис. грн, а також 100 тис. грн журналісту Олексію Подольському.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

267