Мінрегіон жорстко контролюватиме хід поновлення у регіонах містобудівної документації.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник під час селекторної наради з регіонами країни, передає прес-служба Мінрегіону.

«Містобудівна документація є основою для розвитку інвестиційної діяльності, забезпечення зростання економічного потенціалу регіону у цілому, спрощення дозвільно-погоджувальних процедур. Однак через відсутність планів зонування та детальних планів територій, землевідведення для будівництва з початку року утруднене.

Мінрегіон наполягає на якнайшвидшій актуалізації наявної містобудівної документації на регіональному та місцевому рівнях через прийняття сесіями відповідних рад рішень про можливість подальшого використання», - підкреслив Темник.

Як повідомив міністр, низка регіонів досягли високого ступеня забезпеченості населених пунктів актуальною містобудівною документацією.

«З кращої сторони у питанні актуалізації містобудівної документації можу відзначити Дніпропетровську, Івано-Франківську та Житомирську області, де забезпеченість містобудівною документацією населених пунктів становить 100%, 87% і 72% відповідно. Хочу подякувати ці території за проведену роботу. Мінрегіоном направлені відповідні листи у регіони, і буде проводитися жорсткий контроль за ходом цієї роботи», - підкреслив голова Мінрегіону.

За його словами, Міністерство вже підготувало зміни до законодавства, прийняття яких дозволить на підставі рішень генерального плану надавати земельні ділянки фізичним та юридичним особам для потреб будівництва, а також містобудівні умови і обмеження. У зв'язку з тим, що розробка містобудівної документації вимагає коштів, а також з метою надання допомоги місцевим органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування, Мінрегіон України опрацьовує питання про можливість виділення коштів із державного бюджету на ці цілі.

«Однак і органи місцевого самоврядування також зобов'язані передбачати витрати у місцевих бюджетах на розробку містобудівної документації або шукати інші джерела, не заборонені законом», - сказав Темник.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

378