Кабінет Міністрів готовий застосовувати радикальні заходи для підвищення рівня легкої промисловості України.

Про це, як передає кореспондент ForUm'у, в ході засідання Ради підприємців при Кабінеті Міністрів заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

«Ринок у нас повністю заповнений імпортом. Тому необхідно приймати, на мій погляд, радикальні заходи. Ось сідайте, представники Всеукраїнського об'єднання роботодавців легкої промисловості, Держпідприємництва, Мінекономіки, Мінфінансів, Міндоходів, і виробляйте пропозиції. Тому що ми вже дійшли до ручки.

Що це за країна з населенням у 45 млн осіб, яка нічого не виробляє з точки зору легкої промисловості? У кожного з нас костюми, сорочки, взуття імпортні. Куди далі їхати? Приїхали вже. Тому настав час вживати радикальні заходи, які дозволять нам піднятися», - зазначив прем'єр.

За словами глави уряду, на споживчому ринку України всього 1% виробів вітчизняної легкої промисловості. Ще в 2010 році було прийняте рішення звільнити цю галузь виробництва від податку на прибуток, тим не менше, «ривка вгору» у цьому секторі так і не послідувало.

За словами Азарова, на початку 90-х років Україна повністю забезпечувала себе товарами легкої промисловості.

«Для вирішення проблеми необхідно комплекс заходів: не тільки податкова й кредити, але і перевірка якості того, що нам завозиться, і серйозні бар'єри на кордоні для неякісного ширвжитку», - підсумував Азаров.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

466