В Іспанії сьогодні арештований віце-мер міста Льорет-де-Мар Жосеп Вальс за підозрою у зв’язках з «російською мафією» у Каталонії. Його затримали за наводкою передбачуваного ватажка угруповання Андрія Петрова, заарештованого минулої п'ятниці, 25 січня.

Вальс займався в місцевій адміністрації питаннями міського будівництва при колишньому мерові Хав'єро Креспо, якого також підозрюють у зв'язках з Андрієм Петровим. Крім того, Вальс є президентом футбольного клубу Льорет-де-Мар, якому Петров надавав спонсорську підтримку.

Коментуючи арешт Вальсу, Креспо заявив про його невинуватість. Одночасно він підтвердив знайомство з Петровим, але запевнив, що не знав про його зв'язки з мафією. Сам Петров, тим часом, стверджує, що оплачував для Креспо дві поїздки у РФ, пише «Lenta.ru».

У ході операції іспанської поліції проти «російської мафії», яка отримала назву «Клотільда», було затримано вісім людей. Серед них, окрім Петрова, виявилися також його брат і головний помічник Костянтин Мішанін та архітектор Пілар Хімено, яка, як передбачається, грала роль зв'язкового між Петровим і місцевою владою.

Андрія Петрова звинувачують у причетності до організованої злочинності, відмивання грошей, фальсифікації документів і корупції. У понеділок, 28 січня, відбулося перше засідання суду у його справі, на якому суддя залишив Петрова під арештом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

210