В Україні близько півмільйона одиниць незареєстрованої підпільної зброї, яку перероблено зі стартової або травматичної. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, заявив сьогодні у ході прес-конференції голова наглядової ради Української асоціації власників зброї Георгій Учайкін.

За його словами, така ситуація склалася через те, що в Україні нема закону про регламентацію, придбання, носіння та використання короткоствольної нарізної зброї пересічними громадянами.

«Існування закону про легальний оборот вогнепальної зброї - це демократична свобода, яка утворює потенціал захищеності самого суспільства. Людина має право вибирати, але правила повинні бути жорсткими і однаковими для всіх», - зазначив він.

За словами Учайкіна, сучасне трактування у законі зброї травматичної дії є нонсенсом, оскільки травматична зброя так само може призвести до загибелі людини.

«В Україні близько 350 тис. одиниць офіційно зареєстрованої травматичної зброї, але правоохоронна система не має важелів для ідентифікації цієї зброї після її застосування», - повідомив він.

Учайкін підкреслив, що у сформованій ситуації необхідно створення нового закону, який би дозволив українцям на законній підставі купувати і використовувати короткоствольну нарізну бойову зброю.

«Ми повинні отримати своє невід'ємне право на самозахист... Чим же захищати своє життя? Власними руками? Травматичною зброєю? На вулиці 21-е століття, давайте будемо реалістами», - заявив він.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

277