Введення в експлуатацію станції метро «Теремки» можуть відкласти до Дня Незалежності. Про це заявив голова КМДА Олександр Попов у прямому ефірі телеканалу «Київ», пише газета «Хрещатик».

«Дуже важливі питання - обсяг і час фінансування. У нас є два варіанти щодо введення стації в експлуатацію. Перший, який був для нас особливо приємним, це подарунок Києву до Дня міста вже повністю працюючої не тільки станції, а всієї лінії. І другий варіант - це може бути, наприклад, День Незалежності. Це реальні дати, і ми все робимо для цього, уряд нам у цьому допомагає, щоб ми могли профінансувати у повному обсязі даний проект», - зазначив він.

Попов зауважив, що будівництво однієї станції і прокладка 1200 метрів самої колії на сьогоднішній день коштує до 800 мільйонів гривень.

У той же час Попов заявив, що, з іншого боку, цей рік для розвитку столичного метрополітену буде історичним.

«Я переконаний, що ми почнемо у другій половині року будівництво четвертої гілки метрополітену, тобто метро на Троєщину. І ще є амбіція, щоб ми почали будівництво станції «Львівська брама». Я вже говорив про те, що будівництво цього виходу займе, щонайменше, близько двох років. Крім того, ми починаємо розробляти проектну документацію для метро на Виноградар, і плануємо деякі інші напрямки. Я думаю, що цей рік буде для розвитку метрополітену дуже цікавим», - впевнений голова КМДА.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146