У Мексику відправлений зразок ДНК загиблого там 7 січня українця Олександра Батичка. Про це, як передає кореспондент ForUm’y, у ході брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«Для ідентифікації тіла загиблої людини, знайденої в орендованому Батичком автомобілі у штаті Юкатан, у місцеві компетентні органи найближчим часом прибуде зразок ДНК матері українця», - зазначив він.

Також Перебийніс повідомив, що мексиканська поліція шукає дружину загиблого українця Марину Буракову.

Як раніше повідомляв ForUm, український турист був знайдений мертвим у штаті Юкатан, на південному сході Мексики. За даними правоохоронних органів, його могли вбити через велику суму готівки. За інформацією прокуратури Юкатана, тіло 25-річного Батичка зі слідами насильства було виявлене в орендованій ним машині на одній із доріг Юкатана. Поліції вдалося з'ясувати, що молодий чоловік взяв автомобіль напрокат наприкінці грудня, щоб проїхатися по кількох археологічних зонах півострова Юкатан. За оренду він розплатився готівкою, а у його сумці службовці фірми бачили велику суму грошей.

Батичко приїхав до Мексики на відпочинок і зупинився у Плайя-дель-Кармен, у сусідньому з Юкатаном штаті Кінтана-Роо, де і орендував машину.

Поліція з'ясовує обставини загибелі громадянина України. Одна із основних версій - напад з метою пограбування, оскільки велика сума грошей убитого зникла.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

212