Прокуратура Львівської області перевірить законність припинення електропостачання на шахті «Надія» вчора, 28 січня.

Як повідомляє прес-служба наглядового відомства, прокурором Сокальського району винесено постанову про перевірку на шахті «Надія» дотримання вимог законодавства про охорону праці.

«Мова йде про прийняті керівництвом шахти заходи при відключенні електропостачання з метою запобігання загрози життю і здоров'ю гірників, які у цей момент перебували під землею» - уточнили у прес-службі.

Крім цього, прокуратура Львівської області підготувала вимогу на адресу державної інспекції з енергетичного нагляду про перевірку ВАТ «Львівобленерго» щодо підстав відключення електропостачання на шахті «Надія» у результаті боргових зобов'язань.

Хід перевірок прокуратурою Львівської області взято на контроль.

Як повідомляв ForUm, вчора, 28 січня, о 15:08 «Львівобленерго» відключило електропостачання шахти «Надія» у Львівській області через заборгованість. На той момент у шахті перебувало 86 працівників.

Відключення від електропостачання загрожувало загазованістю і затопленням гірничих виробок рудника, а припинення роботи котельні - замерзанням тепломереж шахти і припиненням опалення міста Соснівка.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

416