Міністр закордонних справ України Леонід Кожара обговорив з першими особами Туркменістану співпрацю країн у нафтогазовій і будівельній сферах.

Про це, як передає кореспондент ForUm 'у, під час брифінгу заявив в.о. директора Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«22-23 січня міністр здійснив робочий візит до Туркменістану, який має важливе значення в контексті підготовки візиту Президента України до цієї країни. Нашого міністра прийняв туркменський президент, також Кожара провів зустріч із заступником глави кабінету міністрів і міністром закордонних справ Туркменістану», - сказав Перебийніс.

За його словами, дипломати обговорили процес активізації співпраці у торговельній сфері, зокрема, в нафтогазовому комплексі та будівництві.

«Як ви знаєте, Україна сьогодні є одним з найбільших партнерів Туркменістану. Тільки в будівництві обсяг робіт українських компаній сягає 1 млрд доларів. Крім того, для України розвиток відносин з Туркменістаном є пріоритетним у контексті пошуків альтернативних джерел енергії», - підсумував представник МЗС України.

Як повідомляв ForUm, Президент України Віктор Янукович планує відвідати Туркменістан з державним візитом у лютому 2013 року.

Аліна Єремеєва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

201