Мистецтвознавча експертиза двох контрабандних картин, вилучених 27 січня п.р. у Волинській області на державному кордоні у громадянина України, показала, що ліногравюра Пабло Пікассо «Жінка в кольє» 1962 року містить власноручний підпис художника і є 30-м примірником із 50-ти.
 

Як повідомляє прес-центр СБУ, оригінальність ліногравюри підтверджена сертифікатом художнього аукціону (ART-AUCTION) в Цюріху (Швейцарія).
 

Картина Григорія Пожидаєва є оригіналом, про що свідчать підпис художника й інші характерні ознаки.
 

Ці культурні цінності громадянин України, прямуючи з Республіки Польща в Україну через митний пост «Ягодин», перемістив з приховуванням від митного контролю.
Під час огляду транспортного засобу правопорушника співробітники митниці та прикордонники виявили на задньому сидінні автомобіля поліетиленовий пакет, в якому лежало п'ять картин і одна ліногравюра. З них наш співвітчизник задекларував лише чотири, а про інші нібито забув.

Слідчим відділом Управління СБУ у Волинській області розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.201 Кримінального кодексу України за фактом контрабанди двох картин, які представляють культурну цінність.

Триває слідство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

367