Форми і системи оплати праці, розміри тарифних ставок, відрядних розцінок для ув'язнених, які залучаються до роботи на підприємствах установ відбування покарання, повинні встановлюватися відповідно до вимог нормативно-правових актів з питань оплати праці, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.

Відповідна вимога містить наказ Мін'юсту, яким затверджено порядок організації виробничої діяльності та залучення засуджених до суспільно корисної праці на підприємствах виправних центрів, виправних та виховних колоній Державної кримінально-виконавчої служби України.

«Наказ прийнято з метою залучення засуджених до суспільно корисної праці, а також для збільшення відрахувань за рахунок заробітної плати коштів на відшкодування наявних майнових зобов'язань ув’язненої особи», - йдеться в повідомленні.

Згідно з наказом Мін'юсту, засуджені повинні залучатися до роботи з урахуванням наявних виробничих потужностей, зважаючи при цьому на стать, вік, працездатність, здоров'я і спеціальність. Робота засуджених буде організовуватися з дотриманням правил охорони праці, техніки безпеки та виробничої санітарії.

Для організації і планування виробничого процесу на підприємствах установ відбування покарання повинні бути створені планово-економічна та виробничо-технічна служби. Щодня здійснюватиметься облік продукції, виготовленої засудженими.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

240