Співробітниками карного розшуку Головного управління МВС України в Донецькій області спільно з колегами з м. Іловайськ затримано 16-річного підлітка, який кілька днів тому зателефонував на «102» і повідомив про закладену у відділення філії одного з банків бомбу.

Як повідомляє відділ по зв'язках з громадськістю ГУ МВС в області, спочатку вранці в чергову частину надійшов дзвінок про виявлення в підвалі одного з житлових будинків мінометної міни часів Великої Вітчизняної війни. На місце одразу виїхали правоохоронці, рятувальники і медики. Оточивши місце події, вони евакуювали кілька десятків жителів зазначеного будинку. Пізніше міна була вивезена і знищена на полігоні.

Близько 19:00 надійшов дзвінок про замінування відділення банку, розташованого на першому поверсі триповерхового будинку. Під час виїзду співробітників міліції на місце було встановлено, що фінансову установу вже закрито і вона знаходиться на сигналізації. Але приміщення експерти перевірили, ніяких вибухових пристроїв виявлено не було.

«Оперативникам знадобилося три дні, щоб виявити аноніма-мінера і затримати його. Хлопець свій вчинок пояснив тим, що коли вранці проходив повз житловий будинок, де було виявлено ​​міну, йому дуже сподобалася загальна картина роботи міліції: територія обгороджена стрічками, миготять на машинах проблискові маячки, красива форма вибухотехніків... все як у кіно. Пізніше, після розпивання спиртного зі знайомим, йому ще раз захотілося подивитися на вподобане дійство, і він набрав «102», - розповіли в міліції.

За даним фактом проводиться досудове розслідування. Враховуючи, що влітку минулого року законодавець посилив відповідальність за ст. 259 «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності» Кримінального кодексу України, раніше судимому підліткові загрожує позбавлення волі на строк від 2 до 6 років.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

184