Музиканти гурту Gurizada Fandangueira, які, як випливає зі свідчень очевидців, влаштували пожежу в нічному клубі на півдні Бразилії через використання піротехніки, заявили, що усвідомлюють свою провину і не ухиляються від відповідальності.

«Ми не йдемо від відповідальності... Двох учасників нашої групи заарештовано. Ще один загинув. Якщо так повинно бути, вони залишаться за гратами. Використаний (піротехнічний) засіб не повинен був нікому заподіяти смерть, тим більше учасникові групи. Ми використовували його для пожвавлення свята, як це робилося завжди», - йдеться в повідомленні групи на сторінці в Facebook, передає РІА «Новини».

«Судити нас легко. Ми втратили людей, як і решта. Так, ми почуваємося винуватими!... Ми платимо за нашу помилку. В'язниця - найменше для нас у цій ситуації. Наша провина йде ще далі», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, пожежа в нічному клубі Kiss у місті Санта-Марія сталася у ніч на неділю під час концерту, на якому були присутні не менше тисячі осіб, переважно студенти місцевого університету. За розповідями свідків, під час виступу групи Gurizada Fandangueira один з музикантів використав піротехнічний засіб, іскри від якого спровокували спалах стелі. Вогонь охопив усе приміщення за кілька хвилин. Загинули 233 людини.

У Бразилії у зв'язку з трагедією оголошено триденний траур. У понеділок пройшли перші похорони загиблих - на міському кладовищі Санта-Марії були поховані 95 осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

202