Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив створити робочу групу, яка напрацює оптимальні рішення для поліпшення роботи державної реєстраційної служби.

Як повідомляє Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ, про це йшлося під час засідання Кабміну в понеділок, під час якого було заслухано питання про роботу нової системи реєстрації майнових прав.

Зокрема, до її складу увійшли віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул, міністр юстиції Олександр Лавринович, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Темник.

«Людина повинна максимально просто зареєструвати свої права. Інформуйте про роботу системи постійно, різними каналами. Потрібно - додатково пояснюйте, - підкреслив Азаров. - Треба щось удосконалювати - готуйте пропозиції. Уряд підтримає. Але треба організувати роботу так, щоб вона не викликала нарікань, а дійсно значно спростила реєстрацію», - сказав прем'єр.

У цілому, за словами заступника міністра юстиції Дмитра Ворони, нова система в принципі значно скорочує час оформлення документів: як за кількістю відвідувань для цього відповідних органів, так і за часом підготовки документів.

Про стан розгляду кожної заяви можна дізнатися, не виходячи з дому - на сайті, там же можна дізнатися про готовність документів. У середньому громадянин отримує документ через 4-5 днів після звернення, згодом, переконані в Мін'юсті, цей термін можна буде скоротити до 1-2 днів.

«Зараз 82% заяв розглядає реєстраційна служба і тільки 18% - нотаріуси. Це пов'язано в основному з оформленням документів, яке не встигли завершити з минулого року. А вже через 3-4 місяці левову частку прав власності будуть реєструвати саме нотаріуси, які посвідчують угоди купівлі-продажу. Для цього потрібно буде приблизно годину часу. Тобто нова система поки не запрацювала повністю, але все таки є більш прогресивною в порівнянні з порядком реєстрації прав на нерухоме майно, який існував досі», - зазначив Ворона.

Нагадаємо, нова система реєстрації майнових прав на нерухоме майно почала функціонувати з 1 січня 2013 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

338