У Кременчуці Полтавської області вчора, 27 січня, було затримано чоловіка, який намагався продати муляж гранати біля входу в супермаркет, повідомили в прес-службі міського управління міліції.

За даними правоохоронців, до міліції зателефонували працівники супермаркету і повідомили, що невідомий чоловік намагається продати гранату.

Чоловік запропонував купити гранату двом юнакам, які відвідували магазин. Один з них - учень 10 класу - розповів, що того дня він з другом гуляв по місту і замерз. Щоб зігрітися, юнаки вирішили зайти в супермаркет. Біля входу в магазин їх і зустрів невідомий і запропонував гранату, оцінивши її в 20 грн.

«При цьому він розстебнув куртку і показав гранату. Вона висіла у нього на поясі. Чека бовталася. Сама граната в будь-який момент могла злетіти з пояса. Ми були шоковані. Поруч же купа людей», - розповів школяр.

За його словами, вони з другом упродовж 40 хвилин розмовляли з торговцем і відволікали його, очікуючи приїзду міліції.

«Ми ж чекали, що за ним прийдуть люди у штатському, а тут ідуть міліціонери. У формі! Чоловік заметушився і сказав нам не поводитися зухвало. У той же час, він почав щось про міліцію наспівувати... Ми взагалі обімліли. Раптом він зараз зрозуміє, що це йдуть за ним, і схопиться за чеку. Але все обійшлося. Його заарештували, гранату забрали», - додав юнак.

У міліції також повідомили, що в затриманого був вилучений предмет, зовні схожий на гранату Ф-1. Сьогодні експертиза встановила, що вилучений предмет - муляж гранати Ф-1.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

255