Головний тренер збірної України Михайло Фоменко вважає, що робити якісь висновки про фізичну форму або готовність окремих гравців на даний момент немає сенсу. Про це, як повідомляє прес-служба ФФУ, він заявив після перегляду двох контрольних матчів за участю вітчизняних клубів - «Динамо» і «Дніпра» на зборах в Іспанії.

«Відчувається, що на нинішньому етапі підготовки гравці працюють під фізичним навантаженням, тому про виконавчу майстерність та ігрові кондиції говорити передчасно, - зазначив Фоменко.

Тому, за словами головного тренера, відсоток ігрового браку в побачених контрольних матчах досить високий. «Однак це - не проблема, оскільки всі клуби-учасники єврокубків присвятять налагодженню ігрових компонентів свої заключні збори, що передують матчам у Лізі Чемпіонів і Лізі Європи. Звичайно, приємно, що наші клуби перемагають у контрольних іграх, але не результат матчу є найважливішим на даному етапі підготовки», - підкреслив він.

«Кандидати в збірну України, за якими, власне, я і спостерігав у цих матчах, працюючи разом зі своїми клубними партнерами, виконують конкретні завдання, які ставлять перед ними їхні наставники, - додав Фоменко. - Отже, робити якісь висновки про фізичну форму або готовність окремих виконавців на даний момент просто немає сенсу. Зараз тільки можу висловити задоволення від побаченого: на полі багато бажання і завзяття, які демонструють збірники в прагненні довести правомірність своїх претензій на місце в основному складі».

Головний тренер підкреслив, що з усіма викликаними в збірну футболістами він побачиться на зборі національної команди України в Севільї, де буде можливість більш предметно попрацювати над налагодженням ігрових зв'язків збірної».

Нагадаємо, головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко оголосив список з 25 гравців, викликаних на контрольний матч проти Норвегії, який відбудеться 6 лютого в іспанській Севільї.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

203