Голова Верховної Ради України Володимир Рибак має намір здійснити візит до Республіки Польща для участі у П'ятому засіданні тристоронньої Міжпарламентської асамблеї «Україна-Польща-Литва». Про це, як повідомляє прес-служба парламенту, він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Польща в Україні Генриком Литвиним.

За словами Рибака, про свій намір він поінформував свого колегу Маршалка Сенату Богдана Борусевича.

«Зараз чекаємо від польської сторони узгодженої пропозиції щодо термінів проведення заходу», - сказав він.

Крім того, Рибак запросив своїх польських колег до Києва для участі в Сьомому засіданні Міжпарламентської асамблеї «Україна-Польща», яке заплановане на друге півріччя 2013 року.

Голова ВР висловив упевненість, що вже найближчим часом будуть остаточно узгоджені терміни проведення засідань міжпарламентських асамблей «Україна-Польща» та «Україна-Польща-Литва», зокрема, відразу після створення делегацій Верховної Ради для участі в їх роботі.

У свою чергу, Литвин високо оцінив рівень двосторонніх відносин, зазначивши, що Україна є для Польщі «найважливішим сусідом». «Контакти на всіх рівнях дуже інтенсивні», - сказав він.

Литвин назвав надзвичайно важливою складовою двостороннього діалогу міжпарламентське співробітництво, зокрема, роботу двох- і тристоронніх асамблей, висловивши переконання, що засідання тристоронньої Міжпарламентської асамблеї «Україна-Польща-Литва» має відбутися якнайшвидше.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

217