Фахівці столичного комунального підприємства «Плесо» виконують роботи з розчищення та приведення у належний технічний стан закритої частини колектора річки Либідь від вулиці Саперно-Слобідської до урочища Лиса Гора, повідомляє прес-служба КМДА.

У профільному підприємстві повідомили про те, що в результаті активної життєдіяльності міста і недбалого ставлення до природних ресурсів підземна частина колектора Либідь засмітилася замуленим ґрунтом, побутовими, будівельними та іншими відходами, які не розкладаються і є екологічно небезпечними. У зв'язку з цим пропускна здатність водотоку зменшилася наполовину.

Протягом листопада-грудня минулого року працівники комунального підприємства «Плесо» очистили 200 метрів підземного колектора від замуленого ґрунту і різноманітного сміття, а також 300 метрів від поламаних дерев. Сьогодні тривають роботи з розчищення ще 200 метрів колектора.

Всього колектор звільнили від 845,6 тонни сміття. До лютого 2013 року буде розчищено близько 700 метрів колектора, загальна довжина якого складає 1 тисячу 960 метрів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

143