Державтоінспекція Києва під час перевірок територій, прилеглих до Південного і Центрального вокзалів, виявила і відправила на штрафмайданчик 18 несправних маршруток, повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

Як повідомив начальник транспортного управління прокуратури Києва Максим Гольдарб, ДАІ та Укртрансінспекція перевірили автоперевізників на вимогу прокуратури.

«Тільки за п'ять днів перевірки інспекторами ДАІ складено 88 адміністративних протоколів за несправність транспортних засобів, відсутність у перевізників документів про здійснення технічного огляду машини перед виїздом, а часто і проходження медичного огляду водія», - сказав Гольдарб і додав, що зафіксовано випадки, коли за кермом маршрутки був п'яний водій.

Він зазначив, що несправні машини евакуйовані на штрафмайданчики.

«За цей час 18 несправних машин, експлуатація яких фактично загрожує безпеці життя та здоров'я людей, евакуйовані на штрафмайданчики», - повідомив начальник управління.

Гольдарб зазначив, що ще однією проблемою, яка існує у сфері послуг маршрутного таксі, є так звані нелегальні перевезення.

«Інспектори Укртрансінспекції у Києві на території залізничного вокзалу склали 45 актів про надання послуг з пасажирських перевезень без дозвільних документів, відхилення водіями від маршруту, переобладнання транспортних засобів», - сказав прокурор.

«На жаль, нам відомі сумні приклади, коли водії маршрутних таксі, працюючи по 18, а то і більше годин на добу, стають винуватцями ДТП, часто зі смертельним результатом», - зазначив Гольдарб.

За його словами, ця перевірка стосується і надання послуг з перевезення пасажирів легковими транспортними засобами, а саме машинами «ТAXI».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

146