Уряд Великобританії вирішив запустити спеціальну «антирекламу» своєї країни, мета якої – переконати мігрантів (насамперед, з Румунії і Болгарії), що в Сполученому Королівстві їх не чекає нічого доброго.

Зокрема, влада планує розповісти «непроханим гостям», що в Британії їх чекають безробіття і постійні дощі.

Також для залякування румун і болгар активно експлуатуватиметься тема нещодавньої повені, жертвами якої стали сотні людей по всій країні. За словами чиновників, вони збираються розвіяти популярний, на їхню думку, міф, що «британські мостові вимощені золотом». Настільки емоційну реакцію у місцевих властей викликали прогнози організації Migration Watch, згідно з якими в країну в найближчі п'ять років повинні приїхати близько 250 000 громадян Румунії та Болгарії, пише «Lenta.ru».

Раніше Британія закрила свої кордони для іммігрантів з цих країн. Згідно з законами ЄС, таке обмеження може ввести будь-яку державу Євросоюзу в момент приєднання до неї нової країни. Британія цим правом вже скористалася, і термін його дії закінчується у 2014 році. Як би там не було, наразі чиновники не визначилися ні з датою виходу «антиреклами» на екрани, ні навіть з її точним змістом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

244