Псевдоексперти з їхніми апокаліптичними прогнозами про курс долара грають на руку валютним спекулянтам і шахраям. У цьому переконані українські банкіри.

«Мене лякає, що в країні дуже багато шахрайських схем, які прикриваються всякими форексними клубами, торговцями цінними паперами, фактично грають на те, щоб розгойдувати курс. Вони зараз активно рекламуються і, на жаль, їхньою діяльністю досі не зацікавилися правоохоронці. Інший момент, що у нас багато псевдоекспертів, які також люблять малювати страшні картини майбутнього, і що найстрашніше, що на таких псевдоспеціалістів ведуться журналісти», - зазначає начальник відділу економічних досліджень «Ерсте Банк» Мар'ян Заблоцький.

При цьому, за словами представника банку, активно спекулюють на економічних питаннях політики. «Наприклад, у нас в опозиції завжди зацікавлені намалювати страшну "правду". Нещодавно вони заявили, що уряд готує гіперінфляцію, мовляв, в країні приймаються нові стандарти фінансової звітності. Нісенітниця повна. Тут виходить інший політик і каже, що долар буде по 9 гривень. Нормальна політична культура в цивілізованих державах, коли на таких темах не спекулюють», - вважає фінансист.

У той же час, за словами голови правління банку «Хрещатик» Дмитра Гриджука, курс гривні стабільний.

«Сумно, що в складних економічних умовах системну масово-роз'яснювальну роботу та професійні прогнози роблять дилетанти, які своїми «страшилками» підштовхують населення до необдуманих кроків. Зараз ніяких передумов для падіння гривні немає», - вважає банкір.


Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

147