Голова Верховної Ради Володимир Рибак сподівається на інтенсифікацію міжпарламентських зв'язків з Японією. Про це він сказав сьогодні під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Тоічі Саката, повідомили у прес-службі ВР.

На переконання Рибака, активні міжпарламентські зв'язки сприятимуть поглибленню двостороннього політичного діалогу і стимулюватимуть розвиток відносин між Україною та Японією на всіх напрямах.

«Переконаний, що саме ці зв'язки можуть найбільше сприяти поглибленню політичного діалогу та стимулювати розвиток усього комплексу українсько-японських відносин», - заявив він.

Рибак висловив думку, що важливе значення для розвитку двостороннього парламентського співробітництва, крім візитів глав наших парламентів, мають також депутатські групи дружби, і зазначив, що така група буде створена найближчим часом у Верховній Раді.

У свою чергу, посол підкреслив, що Україна є важливим партнером для Японії. Він високо оцінив існуючий рівень двостороннього співробітництва у політичній, економічній, науковій, освітній та культурній сферах.

Саката висловив надію на подальшу активізацію і поглиблення міжпарламентського співробітництва.

Посол також зазначив, що Україна послідовно здійснює демократичні реформи, і побажав нашій державі успіху у переговорному процесі щодо підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

274