Навесні цього року представники Рескомітету АРК з охорони культурної спадщини спільно зі співробітниками правоохоронних органів проводитимуть рейди у низці районів автономії з метою виявлення порушень у сфері охорони культурної спадщини під час посівної кампанії. Про це йдеться у повідомленні Управління інформаційної політики Ради міністрів АРК.

«Напередодні проведення весняно-посівних робіт Республіканський комітет АРК з охорони культурної спадщини хоче застерегти працівників аграрного сектора від оранки стародавніх курганів і території в їхніх охоронних зонах», - підкреслила голова Рескомітету Лариса Опанасюк.

Вона нагадала, що розорювання пам'яток археології завдає за собою істотних збитків державі, які вимірюються десятками і сотнями тисяч гривень.

За словами Опанасюк, порушники будуть нести відповідальність відповідно до ч.1 ст.298 Кримінального кодексу, за якою незаконне проведення земляних робіт на об'єкті археологічної спадщини тягне за собою кримінальну відповідальність. «Розорювання ділянки можна проводити не ближче 5 метрів до підніжжя кургану», - уточнила глава відомства.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

310