У 2012 році житлові організації за неякісні комунальні послуги перерахували киянам 56 млн грн, повідомляє прес-служба КМДА.

«Зокрема, 13,7 млн ​​ грн - за неналежне утримання будинків та прибудинкових територій, 42,3 млн грн - за ненадання або надання неналежної якості комунальних послуг. Так, за послугу централізованого опалення був виконаний перерахунок на загальну суму 17,3 млн грн, у тому числі, за 2,5 місяці опалювального періоду 2012-2013 рр. - на 4,7 млн ​​ грн», - йдеться у повідомленні.

У Головному інформаційно-обчислювальному центрі нагадали, що з початком опалювального сезону нарахування плати за спожиту послугу з центрального опалення виконується житловими організаціями за минулий місяць у поточному. Таким чином, жителі міста платять лише за фактично надані послуги, а при своєчасній оплаті отримують знижку на послугу опалення у розмірі 6%.

Оскільки при застосуванні тарифів у залежності від терміну оплати враховується і наявність заборгованості, її рівень значно зменшився, зазначили у КМДА.

Як повідомляв ForUm, у разі надання неякісних житлово-комунальних послуг жителям Києва КП «Головний інформаційно-обчислювальний центр» буде здійснювати перерахунок.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

166